Hogyan készítsünk a gyerekünknek gyurmát?
2010.08.29. 06:12

A gyerekek egyik kedvenc játékszere a gyurma, amit viszont hamar tönkretesznek, mert gyakran kinthagyják a napon, vagy bepiszkítják. A legjobb megoldás a házi készítésű gyurma.
Három egyszerű házi készítésű gyurma recept
Gyermekként egyik kedvenc játékszerem a gyurma volt. Bizonyára mindannyian elkövettük azt a hibát, hogy szüleink felhívása ellenére az aszfalton játszadoztunk vele, majd kint felejtettük a tűző napon, ahol az anyag megkeményedett és használhatatlanná vált. Anyukámnak rengeteg gyurmát kellett vásárolnia a kiszáradtak helyébe. Egy jó pótlási megoldást jelenthet az otthon készített gyurma, ugyanakkor ennek elkészítése jó móka mind a szülőnek, mind a gyereknek.

Nyers házi készítésű gyurma
Hozzávalók:
• 1 csupor liszt
• ½ csupor só
• ½ csupor langyos víz
• ételszínezék
Mérjük ki a lisztet és a sót egy edénybe, majd osszuk szét a vizet pár tálkába, amelybe különböző színű ételszínezéket keverünk. Egy pipetta vagy teáskanál, vagy evőkanál segítségével a száraz keverékre öntsünk egy kis színezékes vizet. Gyúrjuk jól össze a masszát, szükség esetén pedig adagoljunk még hozzá vizet vagy lisztet. Az így készített puha gyurma egy légmentes tárolóba zárva is csupán egy hétig használható.
forrás : edenkert.hu
|